Ljudi koji su svoje poslove vezali za bitkoin mogu da odahnu. Razlog tome je odlaganje SegWit2x forka, a zajednica u međuvremenu diktira povratak valute u pređašnje stanje.

Kako je potvrđeno Njujorškim sporazumom (NYA) SegWit2x je otkazan, izvršni direktori koji su bili protivnici hard-forka pozdravili su početak novog, konstruktivnijeg perioda za bitkoin.

"Otkazivanjem SegWit2x, poslata je jasna poruka da je većina zajednice stala iza konsenzusa o jedinstvenom bitkoinovom blokčeinu, jer se na taj način zadržava veća vrednost u bitkoinovom ekosistemu", izjavio je Ned Skot, izvršni direktor kompanije Steemet.

"Do ove situacije je došlo neposrednim povećanjem cene kada je SegWit2x otkazan."

Nakon obaveštenja o otkazivanju podele, cena fjučersa pala je za više od 80%, a trgovina se vršila na nivou od 200 dolara i ako je malo verovatno da će ikada postati "pravi" tokeni.

"Neodređeno odlaganje forka je pokret u pravom smeru za kripto sredstva", izjavio je Gaj Ziskind, direktor kripto-investicione platforme Enigma.

"Sposobnost  bitkoin zajednice da se oporavi sama od sebe i izbegne konsenzus po pitanju podele povećava poverenje među ljudima i pokazuje kako ekosistem ulazi u zreliju fazu".

Optimizam je skoro jednoglasan u kriptovalutnom sektoru, a samo Roger Ver i nepoznati BitPiko detektori čvrsto su izašli protiv kontinuirane dominacije Core-ovog lanca.

U međuvremenu, BitPiko-ova rezolucija za donošenje SegWit2x dobila je dosta poverenja od predstavnika zajednice.

Reakcija na članak iz Cointelegraph-a o prekidanju SegWit2x konstantno navode da će hard-forka biti, postavljajući sumnje u autentičnost odluke potpisnika Njujoprškog sporazuma da odluku odbace.

 


 

Pripremio: Nikola Mosurović