Uobičajene aktivnosti na sajtu Hashocean su se ugasile, potpirujući sumnje da je u pitanju prevara.

Prema Is It Down Right Now, koji prati status sajtova i proverava da li je sajt aktivan ili ne, sajt Hashocean je prestao sa radom pre više od 5 dana.

Poseta Hashocean-ovom sajtu prikazuje poruku: 403 Forbidden cloudflare-nginx.

Na Is It Down Right Now kažu: Hashocean.com is PARKED.

Takođe, kažu da sajt ne funkcioniše (u trenutku pisanja članka) već 5 dana i 19 sati. Youtube i Facebook stranice sajta su takođe uklonjene. Miner je nestao sa novcem svojih korisnika (oko 700.000 korisnika).

Izjave korisnika

OrionOverwatch je napisao na Reddit-u:

“Izračunao sam sa koliko novca su pobegli. U poslednjih nekoliko nedelja plaćali su oko 1.900 bitkoina svakog dana, a primali su oko 2.200 dnevno. Tokom poslednjih 20 meseci zarađivali su prosečno oko 140 bitkoina dnevno, što je oko 50 miliona dolara (najverovatnije između 35 miliona i 65 miliona dolara). Prodavaće deo tih bitkoina svakog dana što će umanjiti cenu bitkoina narednih dana, meseci ili godina. Pomalo pesimistično razmišljanje, ali realistično.”

Spoonfednonsense kaže:

“Da, ja sam izgubio 1.75 bitkoina. Video sam šta se sprema, budući da se prepolovljavanje približava. Čak sam znao i da je Ponzi šema u pitanju (budala i njegov novac se lako rastave jedno od drugog, lekcija je koju sam iz svega ovoga naučio).”

Ipak, uprkos sumnjivim pogledima na ovaj događaj, neki se još nadaju dobrim vestima.

Johan Stejnberg je sugerisao da će se miner uskoro vratiti:

“Sačekajmo, pa ćemo videti šta će se dogoditi za vreme sledeće isplate. Tek tada ćemo znati zasigurno šta se dešava.”