Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je najavio da će božićni bonus penzionerima biti isplaćen u nacionalnoj kriptovaluti petro.

Tviter profil lokalne novine Venepress je izvestio o Madurovim namerama 17. novembra. Ovo nije prvi put da predsednik Venecuele uplaćuje petro penzionerima.

Kao što je Cointelegraph izvestio u decembru prošle godine, Venecuela je tada automatski pretvorila penzije penzionera za tu godinu u petro.

Petro, ​​budućnost venecuelanske ekonomije?

Dotična kripto imovina prvi je put predstavljena u pretprodaji u februaru prošle godine i izazvala je zabrinutost kod stranih posmatrača od samog početka. Krajem avgusta prošle godine petro je doživljen kao „štos“ kojeg je podržao centralizovani entitet koji je zadužen za dugove.

Ipak, lokalna uprava sve više gura nacionalnu kriptovalutu i ​​kriptovalute u celini.

Kako je Cointelegraph na španskom izvestio 13. novembra, poslanik Nacionalne konstitutivne skupštine Venecuele Francisko Torelba je rekao da veruje da će sve valute biti zamenjene kriptovalutama.

Govoreći o Venecueli, Torelba je tvrdio da se zemlja suočava s velikim promenama i Maduro daje „veliki doprinos“ zemlji stvarajući petro. Zaključio je svoj intervju rekavši da će „sve biti od ove valute [petro]“.