Bitkoin je pao za skoro 12% u roku od 24 časa pošto se rokovi za implementaciju rešenja za problem skalabilnosti približavaju i time uznemiravaju tržište.

Trenutna cena za trgovanje prema coinmarketcap.com-u pokazuje vredenost bitkoina od 2.076 dolara - najniža u poslednjih dva meseca.

Negativan efekat za deset najboljih altkoina je bio vidljiviji nego ikad. Itirijum, lajtkoin i ostali su sledili pad bitkoina.

Itirijum je prošle nedelje prošao naročito loše, mesečni gubici ukupne tržišne kapitalizacije su sada skoro 18 milijardi dolara.

Kao i uvek, reakcije učesnika su bile pomešane, neki su očajni dok drugi vide odličnu priliku za kupovinu.

 

Dok opšti konsenzus ukazuje na verovatnoću predstojećeg hard-forka, a to utiče na neizvesnost na tržištu, glavni mediji su ponovo brzo alarmirali javnost o bitkoinu.

“Rivalske frakcije kompjuterskih pametnjakovića koje igraju ključne uloge u održavanju bitkoina su spremne da usvoje dva konkretna ažuriranja softvera krajem meseca”, objavio je Blumberg u petak, najavljujući da bi bitkoin mogao da propadne.

“To je povećalo mogućnost da se bitkoin podeli na dva dela, događaj bez presedana koji bi uzburkao tržište od 41 milijarde dolara.”