Vini Lingam, izvršni direktor blokčein platforme Civic, revidirao je svoja kratkoročna predviđanja vezana za cenu bitkoina (BTC) 11. decembra, navodeći mogućnost da kriptovaluta padne ispod nivoa od 3.000 dolara.

U intervjuu u kojem je prognozirao cenu za narednih par meseci za BTC/USD para između 3.000 i 6.000 dolara, naveo je da će definitivno doći do promene trenda, bilo na gore, bilo na dole.

“Realno je da će se cena u narednih par meseci kretati između 3.000 i 5.000 dolara i u tom periodu će doći do jasne promene trenda”, naveo je i dodao:

“Kada pronađe svoj pravac, doći će ili do proboja ili do sloma.”

LIngam je pozvan da komentariše nakon što je bitkoin izgubio svoju podršku na 4.000 dolara i za svega nekoliko minuta izgubio u vrednosti oko 250 dolara.

Najnovija nestabilnost se dogodila nakon perioda mirovanja i poništila je sve dobitke stečene tokom prethodne nedelje.

Altkoini su reagovali na pad vrednosti bitkoina, pa je među prvih dvadeset (prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji) došlo do padova od čak 11,3% u 24h periodu.

CVC token je u vlasništvu Civic-a, koji poput većine ICO projekata iz 2017. se trguje daleko ispod cene koja je bila tokom emisije tokena. Lingam smatra da to ne predstavlja problem za kompaniju.

“Jako malo smo pogođeni”, rekao je on, “uzeli smo naše ICO prihode i čuvamo ih u gotovini, tako da smo bili manje pogođeni od svih ostalih u sektoru koji su čuvali bitkoin i itirijum.”

Ton Vajs je u decembru tvrdio da bi bitkoin mogao da padne na 1.300 dolara.