Nepoznati korisnik je kupio virtuelni trkački automobil za predstojeću blokčein igru F1 Delta Time za 415.9 itera (ETH) ili 110.600 dolara u vreme pisanja, prema informacijama na veb-sajtu igre.

Virtuelni trkački automobil - "1-1-1" - je prvi model koji je izdat i takođe je jedinstven, a stranica aukcije obećava da nikada više neće izdati takav. Kompanija iza ove igre, Animoca Brands, sprovela je aukciju za model limitiranog izdanja u iteru u trajanju od 4 dana, pre nego što ga je prodala korisniku “09E282” nakon što je primila 31 ponudu.

Krajem marta, Animoca Brands se udružio sa Formulom 1 za isporuku igre, u kojoj igrači sakupljaju virtuelne F1 automobile i trkaju se jedni protiv drugih. Prema zvaničnom veb-sajtu igre, postoje konkurentne prednosti u igri za posedovanje određenih modela automobila:

“Igra će se fokusirati na prikupljanje i trgovanje jedinstvenim automobilima, upravljačkim programima i komponentama - od kojih će sve postojati kao nezamenljivi tokeni (NFT) zasnovani na ERC-721 token standardu. [...] Tokeni se proizvode u ograničenim količinama, što je određeno njihovom nivoom retkosti, sa najređim koji poseduju najimpresivnije atribute za trke.”

Kripto kolekcionarstvo je relativno novija inovacija, u kojoj kompanije koriste blokčein tehnologiju za praćenje i autentifikaciju virtuelnih kolekcionarskih predmeta.

Krajem 2017. godine, popularna igra bazirana na Itirijumu, CryptoKitties, prodala je svoje kolekcionarske predmete u vrednosti od preko 12 miliona dolara, a najskuplji predmet u igri je koštao preko 120.000 dolara.

Slično načinu na koji bitkoin (BTC) funkcioniše, ukupna ponuda CriptoKitties-a je fiksna, što znači da manja ponuda omogućava da se cena održi i raste; za razliku od bitkoina, kitties su primer NFT-ova, koji su nehomogena i nedeljiva imovina.