VISA, internacionalna institucija za kreditne kartice i bankarstvo, je u potrazi za blokčein stručnjacima koji bi se pridružili njihovim tehnološko-inženjerskim timovima. Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, naročito uzimajući u obzir povećano interesovanje za blokčein tehnologiju u bankarskom sektoru tokom prošle godine.

U nedavnom oglasu za posao, VISA naglašava da korporacija na nivou preduzeća aktivno traži iskusnog blokčein inženjera za “rad sa tehnološkim timovima u cilju razumevanja poslovnih zahteva i izrade rešenja baziranih na novim tehnologijama.”

U oglasu za posao je naglašeno da kandidati treba da imaju aktivno iskustvo u radu direktno ili sa itirijumovim ili sa bitkoinovim blokčeinom. U oglasu se naglašava da kompanija radi na inicijativi da poveže blokčein tehnologiju sa njihovim trenutnim bankarskim modelima.

Na kraju oglasa se sugeriše da će “kandidat raditi u oblasti VISA globalnog komercijalnog plaćanja, tim će izgraditi nov model plaćanja koristeći blokčein tehnologiju i distribuirani registar.”

Detalji projekta su bili uključeni u priloženom linku.

Nakon loših vesti za VISA i druge kreditne kompanije ove nedelje, blokčein tehnologija se vidi kao rešenje koje može da uredi međunarodno bankarstvo.