Istraživačka fondacija SENS-a, koja se bavi istraživanjima protiv starenja, dobila je itirijum donaciju od 2,4 miliona dolara od osnivača itirijuma Vitalika Buterina, navodi se u saopštenju na internet stranici dobrotvorne organizacije.

Fondaciju je 2009. osnovao Obri de Grej, gerontolog koji istražuje načine da podmladi ljude, nadajući se pritom da će ljudima omogućiti da žive mnogo duže nego ranije.

Buterin, koji je u izjavi za medije naveden kao “obožavalac Obrijevog posla, od kada je kao tinejdžer pročitao njegovu knjigu ‘Ending Aging’”, je rekao:

“Srećan sam što sam blagosloven da lično podržim napore SENS-a. Njihov fokus na stvaranju rešenja za bolesti starenja, jedan od najvećih problema sa kojim se čovečanstvo suočava, u velikoj meri je u skladu sa mojim ciljem da pozitivno utičemo na milione ljudi širom sveta.”

SENS fondacija je već primila dve velike donacije u vrednosti od 2 miliona dolara u bitkoinu (BTC), od Pineapple Fund-a, prvi milion u decembru 2017. godine i još jedan milion u BTC-u 2. februara.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić