Bitkoin, itirijum i druge velike kriptovalute su ovih dana glavna tema, pošto kompanije i pojedinci traže druge načine za transfer novca.

Itirijum je platforma za aplikacije zasnovana na blokčein tehnologiji. Sve je popularnija kod programera i pojedinaca. Platforma je posebno iskorišćena tokom buma ICO projekata prethodnih nekoliko meseci.

Buterin o snazi Itirijuma

Vitalik Buterin je nagovestio u govoru na TechCrunch Disrupt 2017 da platforma ima kapacitet da menja veliki deo onoga što je poznato o podacima i sigurnosti. On ja nagovestio da će itirijum imati transakcionu moć da se izjednači sa Visa-om u naredne dve godine. Buterin je rekao:

“Bitkoin obrađuje nešto manje od tri transakcije u sekundi. Itirijum ih obradi pet u sekundi. Uber obavlja 12 vožnji u sekundi. Potrebno je nekoliko godina da blokčein zameni Visa-u.”

Platforme za igrice

Vitalik je naznačio da će blokčein tehnologija verovatno obezbediti platforme za igrice i druge aplikacije u kojima je aspekt sigurnosti važan.

“Možete da pokrenete StarCraft na blokčeinu. Ta vrsta stvari je moguća. Visoki stepen sigurnosti i optimizacije mreže omogućavaju da se sve ove i razne druge stvari izgrade na vrhu. Itirijum je siguran osnovni sloj koji nema previše funkcija.”