Gugl očigledno pokušava da regrutuje Itirijumovog (ETH) suosnivača Vitalika Buterina da se pridruži njihovom timu, s obzirom na koji je način uklonjen tvit Buterina, postavljen 20. maja.

Twitter

Buterin je objavio obrisani tvit kao skrinšot koji je navodno napravio neko iz regrutnog centra Gugla ko je i pitao “da li je Gugl logičan sledeći korak za vas, sada ili u budućnosti", zajedno sa anketom o tome da li da preuzme posao ili ne.

U svom originalnom tvitu, Buterin je zanemario da cenzuriše ime službenika, mejl adresu i fotografiju profila. Anketa je imala preko 2.000 odgovora pre nego što je sklonjena, sa većinom glasova da ne napusti Itirijum zbog Gugla.

Krajem marta, Gugl je otkrio da radi na dva odvojena blokčein projekta: sistem za proveru koji je "nepromenjljiv" i platformu za klaud operacije. Početkom meseca, Gugl je objavio planove da zabrani sve reklame koje su povezane sa kriptom.

Korisnik Reddit-a Fuyuki_Wataru je komentarisao naknadno izbrisani post o Buterinu i Guglu i napisao:

"[Buterin je slobodan da radi ono što želi [...] iskreno, njegov talenat je prevelik da bi bio “vezan”, čak i kada je u pitanju kompanija kao Gugl. Ako ste ovoliko dostigli u tako mladom dobu, mislim da život ima više planova za vas. Možda bi bilo bolje da uzme odmor od jdnog-dva meseca."

Trenutno se ETH trguje na 619 dolara, što je za nešto više od 10 posto pada u perioda od 24 sata.


 

Pripremio: Nikola Tasić