Vlada Sjedinjenih Američkih Država je objavila svoje planove za održavanje američkog federalnog Blokčein foruma 18. jula 2017. godine.

Forum, organizovan od strane Administracije opštih usluga i Stejt dipartmenta, je kreiran sa ciljem stvaranja šestomesečnog plana o tome kako vladine agencije treba da saradjuju u stvaranju više inicijativa vezanih za blokčein tehnologiju.

Dostići razvoj Blokčeina

Forum će se održati 18. jula 2017. godine u zgradi GSA u Vašingtonu. Svi menadžeri federalnih vladinih agencija su pozvani da učestvuju, ali će prvo morati da formiraju tim u kojem će svako kreirati predlog za vlastitu  upotrebu Blokčein tehnologije.

Na forumu će učesnici saznati sve o nedavnim unapređenjima Blokčein tehnologije, kao i aplikacijama unutar vlade.

Blokčein tehnologija u državnoj upravi

Inicijativa je samo jedan od mnogih projekata koje je vlada stvarala za podršku ovoj tehnologiji, koja je u razvoju.

Osim ovog Foruma, državna administracija je već stvorila projekat poznat pod nazivom Blockchain@State u kojem Stejt Dipartment ima za cilj istraživanje više aplikacija vezanih za Blokčein tehnologiji koje bi se koristile u američkoj spoljnoj politici i praćenju podataka.

Osim toga, Svetski program za hranu (WFP) je upravljao programom koji koristi tehnologiju Itirijuma kako bi isporučio vaučere izbeglicama u Siriji.

Sa napredovanjem i stalnim prihvatanjem Blokčein tehnologije, da li možemo da očekujemo više vladinih agencija da se pojavljuje sa projektima i inicijativama koje su povezane sa Blokčeinom.