Vol Strit i dalje ne pokazuje puno interesovanja za blokčein tehnologiju. Velike banke su davale izjave i za i protiv nove tehnologije, dok su neke banke poput Banke Amerike već patentirale proizvode bazirane na blokčein tehnologiji.

Problem privatnosti

Problem finansijskih institucija sa blokčein tehnologijom je u vezi privatnosti. Ključno pitanje za trgovca na berzi je da zadrži svoje stavove u tajnosti kako ih konkurencija ne bi saznala. Iako blokčein tehnologija obezbeđuje nepromeljivost, ona ne pruža potpunu sigurnost odnosno anonimnost - ključno za finansijsko usvajanje na nivou korporacija.

Međutim, ZK-Snark ili Zero Knowledge proofs je od nedavno omogućen na itirijumovom blokčeinu nakon Byzantium nadogradnje na mreži, omogućavajući novi način za anonimnost i nepromenjivost u jednom lancu. Blumberg prenosi:

“Sposobnost preoblikovanja vitalnih funkcija finansijskog tržišta, kao što su kliring i poravnanje, uvek je zavisna od toga da li banke mogu da zadrže tajnost podataka o kupcima i vlasništvu. Zero-knowledge proofs, već decenijama teoretska mogućnost, sada je realnost i omogućava proveru transakcija bez potrebe otkrivanja osnovnih podataka.”