Fondacija IOTA, neprofitna blokčein fondacija za "Internet of Things" (IoT), objavila je da će se šef digitala (CDO) u Volkswagen-u, Johan Jungvirt, pridružiti nadzornom odboru. Jungvirt navodi:

“IOTA platforma omogućuje povezanim uređajima da digitalno šalju novac jedni drugima u formi mikro plaćanja, što platformu čini korisnom za IoT.

Iako nije praksa da se novi članovi odbora javno promovišu, nedavno pridruživanje Jungvirta i Dr. Hongkuana Jianga, partnera kompanije Robert Bosch Venture Capital, predstavlja sve veći mejnstrim interes za "tangle" (tangle je deo IOTA aplikacije i služi nodovima za potvrđivanje transakcija putem konsenzusa, ali bez tipičnog blokčeina. Ova ansinhrona mreža ne dovršava konfliktne transakcije, dok konsenzus transakcije ostaju) tehnologiju IOTA fondacije.

Kompanija je nedavno bila u vestima zbog pogrešno protumačenog partnerstva sa Majkrosoftom i drugima i cena novčića je drastično pala poslednjih par meseci, sa svog rekorda od 5,50 dolara nešto pre kraja prošle godine na trenutnu cenu (u vreme pisanja ovog teksta po CoinMarketCap-u) kojom se trguje od oko 2,49 dolara.

IOTA

Pripremio: Bojan Zečević