Događaj koji će verovatno izazvati ogromni porast u primeni blokčein tehnologije, jedna od "četiri velike" revizorske kuće, KPMG, pristupila je kao korporativni član Wall Street Blockchain Alliance-a (WSBA).

Saopštenje je objavljeno putem veb stranice WSBA.

Uz članstvo, KPMG će dobiti mesto i u upravnom odboru. Inkluzija predstavlja ogromnu pobedu za WSBA, kao i za sveobuhvatno usvajanje tehnologije blokčeina. Prema rečima Ron Kuaranta, predsednika WSBA:

“Kao jedna od vodećih svetskih kompanija za profesionalne usluge, KPMG se nalazi na mestu gde se kreiraju najsavremenije inovacije vezane za blokčein u segmenate globalne ekonomije. Radujemo se saradnji sa njima, kao i naši članovi širom sveta.”

Sveukupno korporativno usvajanje

Ovaj potez predstavlja šire usvajanje blokčein tehnologije među velikim korporacijama. Nedavno usvajanje platforme uključuje Mastercard, Bank of America, a najnovije American Express.

Ipak, uprkos usvajanju blokčein tehnologije ne znači i usvajanje kriptovaluta. Opšta forma među korporacijama bila je “blokčein je dobar, bitkoin je loš”. Međutim, kako se ove objave nastavljaju, prvi prikaz blokčeina kao “mračne” tehnologije polako opada.

Prema Adam Rabiu:

“Korporativno usvajanje je suštinski deo širenja tehnologije blokčeina koja je u početku bila posmatrana kao nešto samo za podzemlje i posebne društvene grupe. Nastavak usvajanja i poštovanja blokčeina od strane uticajnih ljudi (influensera) i kompanija, dramatično će ublažiti početne zablude o tome ko je blokčein i koje su njegove prednosti.”


 

Pripremio: Nenad Ćurčić