Kompanija koja koristi blockchain tehnologiju, Factom, gradi interfejs koji se priključuje na postojeće sisteme, sarađivala je sa kompanijom koja prikuplja finansijske podatke, Intrinio, što će dovesti Wall Street na Factom-ov blockchain.

Izgradnja pouzdane finansijske aplikacije

Saradnja će omogućiti objavljivanje podataka za 3000 najvrednijih akcija u Factom blockchain lanac  na svakih 15 minuta.

Factom tvrdi da su otišli su dalje od većine ustanova u okviru blockchain industrije.

Dejvid Džonston, predsednik Factom-a, kaže:

“U pružanju podataka finansijskog tržišta Factom-u, Intrinio je pomogao da izgradimo osnovni set podataka našim korisnicima za reviziju njihovih finansijskih izveštaja. Objavljivanjem svih tih različitih cena akcija na Factom-u, programeri sada imaju pouzdan način da izgrade svoje finansijske aplikacije, a pošto se u blockchain-u zauvek čuvaju na distribuiranoj osnovi, ovo je resurs koji raste svaki dan i bogatstvo prethodno uskladištenog znanja je uvek dostupno za verifikaciju, bez potrebe skladištenja podataka lokalno u njihovoj primeni.”

Unapređenje pristupačnog API-a

Rejčel Karpenter, direktorka Intrinio-a, kaže da su najperspektivniji Fintech preduzetnici imaju ograničen pristup tržištu finansijskih podataka, zbog kako visokih cena i masivnih preraspodela naknada, a njena kompanija će u saradnji sa Factom-om promeniti situaciju na tržištu.

Ona objašnjava:

“Pružamo razvojno podsticajan API koji je dostupan, za uhodane firme i start-apove, i povesti industriju ka fleksibilnijim uslovovima. Programeri mogu lako i brzo dostaviti podatke krajnjim korisnicima bez provizije.”

Karpenterova kaže da se primena ove fleksibilnosti može videti u različitim aplikacijama već izgrađenih u okviru Intrinio podataka, a posebno su zanimljivi za kompanije kao što je Factom koje upotrebljavaju blockchain tehnologiju.

Ona zaključuje:

“Finansijski podaci nikad ranije nisu čuvani na ovaj način, a to su tek počeci, nestrpljivo očekujem inovacije koje će se pojaviti kada spojimo moć fleksibilnog i pristupačnog API-a za finansijske podatke sa revolucionarnom prirodom blockchain-a. Ovo iz osnova menja pogled investitora na tržište”