Bitkoin (BTC) potencijalno može da ima visoku vrednost ili da vredi ništa, izjavio je investitor sa Vol strita Bil Miler u intervjuu sa CNBC 7. januara.

Miler, osnivač investicione firme Miller Value Partners, pričao je sa CNBC voditeljom Keli Evans tokom emisije zvanom “The Exchange”, nazivajući bitkoin interesantnim tehnološkim eksperimentom i podsećajući na jasan obrazac viših padova svake godine.

Na primer, najniža cena novčića prošle godine kretala se oko 3.200 dolara, izjavio je on. Međutim, sada se bitkoin trguje na 4.000 dolara ponovo. Miler je rekao Evansu:

“Bitkoin ima potencijal da vredi dosta i da vredi ništa.”

Investitor je takođe pomenuo još jednu sklonost, ističući da je bitkoin dostigao najviši pad skoro 52 nedelje nakon što je dostignuo vrhunac decembra 2017. godine, dok tržište deonica nije dostiglo pad nakon tri do četiri nedelja.

Međutim, Miler je naglasio da razlog zbog kojeg voli da uključi kripto u svoj portfolio je da nema očigledne trajne korelacije između kripto tržišta, akcija i obveznica: dok kripto može da padne, tradicionalna tržišta mogu biti u porastu i obrnuto.

“Ja sam bitkoin posmatrač, ali ne i vernik”, zaključio je Miler.

U decembru 2017. godine, kada je bitkoin dostigao rekordnu vrednost od 20.000 dolara, Miler je tvrdio da je investirao skoro 50% novca od svog hedž fonda u kripto. Od septembra 2018. Godine, Miller Value Partners zadržava 2,89 milijardi dolara u imovini.

Nakon šest meseci, Miler je izjavio u intervjuu da od 2014. Godine drži skroman jedan procenat svojih sredstava u bitkoinu.

Štaviše, Miler je izjavio da su “baloni neophodni da bi se kapital doveo na tržište kako bi videli da li će ove inovacije zaista ostati.”, što se odnosi na vrednost bitkoina u martu 2018. godine, kada je novčić stalno opadao nakon svog istorijskog vrhunca.

 

Pripremio: Marko Mihajlović