LinkedIn je rangirao  kripto-novčanik Blockchain.com (ranije poznat kao Blockchain.info) u prvih deset najtraženijih u Velikoj Britaniji startap poslodavaca na najnovijoj listi od 30. septembra.

Blockchain.com je deo liste u kojoj se nalaze 25 startap firmi u Velikoj Britaniji, našavši se na devetom mestu.

Među njihovim atributima, LinkedIn primjećuje da "Blockchain.com ima besplatne obroke i fleksibilno radno vreme za zaposlene", politiku neograničenog odmora i šemu bonus za zaposlene kao i plate u bitkoinu (BTC).

Na društvenim mrežama menadžeri su primetili da se ova akcija poklapa sa značajnim povećanjem zapošljavanja u kompaniji od 110 zaposlenih.

Izgleda da se lista iz 2017. godine više fokusira na fiat povezane entitete, uključujući i uslugu TransferWise na 12 mestu na listi.

Izvan Velike Britanije, LinkedInova lista top-startap kompanija u Sjedinjenim Državama objavljena početkom septembra donela je dobre vesti za industriju kriptovaluta, a Coinbase kripto-novčanik i kripto berza je ušao u prve tri kompanije na listi.

Uprkos pomešanim signalima u samoj industriji, Coinbase je imo znatan uspeh sa potrošačima, takođe je povećao svoj broj zaposlenih, a istovremenim pojačao svoj pravni tim prošlog meseca.

 

Pripremila: Majda Petrović