Direktor Western Union-a Hikmet Ersek je rekao da firma ne planira uvođenje opcije slanja kriptovaluta u skorašnjem periodu, javlja MarketWatch 13. juna.

Govoreći u ekonomskom klubu grada Njujork, direktor najveće firme za novčane transakcije na svetu objašnjava kako korisnici više koriste standardne nego kriptovalute zbog njihove šire primene. On dodaje:

"Korisnici nam kažu šta žele. Ljudi ne plaćaju bolničke račune u kriptovalutama."

Ersek takođe navodi skeptični stav centralnih banaka prema kriptovalutama kao razlog za ne širenje poslovanja na kriptovalute. Prema Ersek-u, centralne banke nisu voljne da prepuste kontrolu nad lokalnim valutama i da ih prepuste digitalnim valutama ili nekoj drugoj decentralizovanoj alternativi. On kaže: "Da se nacije grade na ustavu, granicama, valutama i zastavi", dodajući da ni jedna centralna banka, koja čuva rezerve domaće valute, neće odreći kontrole nad svojom valutom.

U decembru prošle godine, Western Union je pokrenuo kampanju protiv transakcija sa kriptovalutama zbog njegovih unutrašnjih regulacija. U postu koji je objavio jedan korisnik Reddit-a, kompanija je navodno rekla kripto menjačnici Kraken da neće obraditi transakcije koje su povezane sa kriptovalutama zbog svojih pravila.

U februaru, Western Union je potvrdio da testira transakcije uz pomoć riplovog blokčein sistema. Ersek je rekao da "posebno istražujemo proces transakcija, zakona i regulative koja su vezane za upotrebu blokčein tehnologije."


 

Pripremio: Stevan Kostić