Whale Alert i BitcoinAbuse se udružuju da bi se zajedno borili protiv kripto zločina.

Borba protiv prevaranata

3. septembra, Whale Alert, služba posvećena praćenju velikih transakcija kriptovalutama, najavila je da će započeti saradnju s BitcoinAbuse-om radi bolje borbe protiv kriminala povezanih sa kriptovalutama.

BitcoinAbuse je javna baza podataka o bitkoin (BTC) adresama koje koriste hakeri i kriminalci. Iz Whale Alert-a navode:

„Sada ćemo prijavljivati transakcije koje izvrše prevaranti i pratićemo njihovu imovinu. Možete pomoći da kriptovalute učinimo sigurnijim prijavljivanjem prevare, crnih tržišta i hakova na veb lokaciji BitcoinAbuse.com."

Whale Alert najavljuje Verziju 2.0

Whale Alert je primetio transfer od 500 miliona XRP - u to vreme oko 130 miliona dolara - od Ripple-ovog eskrou novčanika do drugog novčanika, takođe u vlasništvu kompanije. Prenos može da podstakne nezadovoljstvo postupcima kompanije, za koji neki kažu da ometa rast cena XRP-a.

20. avgusta Cointelegraph je izvestio da Whale Alert radi na drugoj verziji svoje platforme koja će obuhvatati dodatne usluge kao što su bolja praćenje prevara i hakova. Najava glasi:

„Uzbuđeni smo što možemo da objavimo Whale Alert v2: najveći svetski nezavisni blokčein tragač koji će se pojaviti u četvrtom kvartalu 2019. Više blokčeinova, bolje analitike i više funkcijonalnosti!“