Berza kriptovaluta Gemini Trust Company, LLC (Gemini) najavila je da se bivši šef za informisanje Njujorške berze (NYSE) Robert Korniš pridružio kompaniji, prema saopštenju za javnost objavljenom 6. jula. Korniš će se pridružiti Gemini-u, koji je osnovan od strane braće Vinklevos, kao njen prvi tehnološki direktor.

Korniš je prethodno imao razne funkcije na Međunarodnoj berzi vrednosnih papira, a Institutional Investor ga je uvrstio u Top40 direktora za finansijske usluge. U Gemini-u, Korniš će biti odgovoran za vodeće tehnološke inicijative i nadgledati primenu Nasdaq-ove SMARTS Market Surveillance tehnologije, koja će Gemini-u kontrolisati sve knjige za narudžbine i Gemini aukcije.

Tajler Vinklevos, izvršni direktor kompanije Gemini, izjavio je u saopštenju da će Korniš "osigurati da Gemini nastavi da isporučuje najbolje moguće iskustvo platforme svojim klijentima i postavlja standarde izuzetnosti za industriju kriptovaluta u celini".

Ovim potezom, Korniš je uskočio u talas rukovodilaca sa Vol Strita koji su prešli u blokčein i kripto sektor. Ove godine, bivši izvršni direktor kompanije Goldman Saks, Prijanka Lilaramani, se pridružila HOLD-u, malteškom kripto startup-u, kao novi izvršni direktor. Šef za Centralnu Evropu u Fujitsu dr. Rolf Verner pridružio se IOTA Fondaciji. Prošle godine, kripto berza Coinbase je postavila bivšeg PayPal i Facebook izvršnog direktora Dejvida Markusa u svoj upravni odbor.

U aprilu je Gemini najavio da će početi sa ponudom kripto-blok trgovanja van svojih redovnih narudžbi. Investitori zainteresovani za trgovanje na tržištu Gemini Block Trading-a, navodno, mogu kupiti i prodavati velike količine digitalnih valuta. U decembru prošle godine, Gemini je sarađivao sa CBOE za pokretanje bitkoin fjučersa, što im omogućava da tradicionalne tržišne instrumente dovedu u kripto prostor.
 

Pripremio: Nenad Ćurčić