Još jednu prognozu vezanu za bitkoin dali su Vinklevos blizanci - poznati bitkoin milijarderi. Bitkoin ima "potencijalnu apresijaciju" od trideset do četrdeset puta od svoje trenutne vrednosti, izjavio je Kameron Vinklevos u intervjuu za CNBC u sredu, 7. februara.

Tržišna vrednost bitkoina u vreme pisanja vesti, bila je ispod 140 milijardi dolara, nakon masovnog prodavanja u utorak, 6. februara, kada je zabeležen pad od čak 102 milijarde dolara.

Na osnovu procene Vinklevos blizanaca buduća tržišna kapitalizacija bitkoina bi mogla da bude preko 5 triliona dolara. Do ovog broja  se dolazi poređenjem sa globalnim tržištem zlata od 7 triliona dolara, što će bitkoin poremetiti, kako braća tvrde.

Prema CNBC-u, braća Vinklevos su svoja predviđanja bazirali na periodu od 10 do 20 godina.

Kao odgovor na nedavne kritike kriptovaluta od strane predstavnika J. P. Morgana i zvaničnika prisutnih na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu, Tajler Vinklevos je tvrdio da će digitalne valute biti odličan instrument za transakcije izmedju mašina.

"Kriptovalute nisu stvarno važne za ljudske transakcije ... ali kada mašine prodaju ekonomsku vrednost, one će se priključiti na protokole poput bitkoina i itiriuma. One neće otvoriti račune u J.P. Morganu... bankari su ih izmislili pre nego što je postojao internet ", izjavio je Tajler, dodajući da je "kritika je samo neuspeh mašte".

Ranije ove nedelje, Cointelegraph je izvestio o brojnim stručnjacima koji su delili sličan pogled na cenu bitkoina, predviđajući da će do kraja 2018. godine dostići 50.000 dolara, što rezultira ukupnim tržišnom vrednosti od 1 trilion dolara.


 

Pripremio: Nikola Mosurović