Kompanija Kamerona i Tajlera Vinklevos podnela je novi patent za "sigurno skladištenje digitalnih sredstava", objavilo je u utorak 4. septembra, američka Kancelarija za patente i žigove (USPTO).

Patent kompanije Winklevoss IP, pod nazivom "Sistemi i metode za čuvanje digitalne matematički zasnovane imovine uz korišćenje sigurnog portala" uključuje novu metodu koja omogućava podelu računa digitalne imovine "u mnoštvo segmenata privatnog ključa", pružajući bezbedniju tehnologiju za kriptovalute. Patent navodi:

"Privatni ključevi za račun za više potpisa mogu biti sačuvani kao rezervne kopije, npr. u sigurnom skladištu, kojem je možda teže pristupiti i može se koristiti u slučaju da se izube ključevi koji se mogu  lakše povratiti."

Prema podnesku, patent se odnosi na "digitalnu matematički zasnovanu imovinu", tu su pomenuti bitkoin (BTC), itirijum (ETH), ripl (XRP) i lajtkoin (LTC) među ostalim altkoinima.

Ranije ovog proleća, Winklevoss IP je dobio patentnu prijavu za trgovanje kripto imovinom, što omogućava poravnanje fondaova berzaskih proizvoda (ETP) koristeći kriptovalute. U junu su braća Vinklevos dobila sličan patent za kripto ETP sistem.

Još u aprilu, Winklevoss IP je dobio patent za sistem za poboljšanje sigurnosti digitalnih transakcija, implementirajući uobičajene principe kriptografskog šifrovanja, objavio je Cointelegraph 13. aprila.


 

Pripremio: Nikola Tasić