Menjačnica kriptovaluta Gemini Vinklevos blizanaca će započeti ponudu blok trgovanja kriptovaluta izvan redovnih narudžbina, počev od 12. aprila u 9:30 ujutro EST, prema izjavi za medije od 9. aprila.

Investitori koji žele da trguju na Gemini block trading menjačnici će moći da kupuju i prodaju velike količine kriptovaluta. Minimalna trgovina na menjačnici Gemini biće 10 bitkoina (BTC) i 100 itirijuma (ETH), sa informacijama o trgovini objavljenim 10 minuta nakon izvršenja trgovine kako bi se sprečilo uticanje na cenu i volativnost tržišta.

Gemini-jev post objašnjava kako će korisnici postaviti blok porudžbinu naglašavajući "(I) kupovina ili prodaja (II) količina, (III) minimalna potrebna količina popunjavanja, (IV) i ograničenje cene ("Indikacija o interesu"), dok će kreatori tržišta videti samo "količinu, minimalnu količinu i collar cenu (strategija za trgovanje opcijama)". Kada se kreator tržišta odlučio da "kreira tržište" koje odgovara indikaciji interesa, naredba za blok će biti izvršena.

Gemini je takođe bila uključena u uvođenje tradicionalnih tržišnih sistema u kriptovalutno okuženje. U decembru prošle godine, Chicago Board Options Exchange (CBOE) je sarađivao sa Gemini kako bi pokrenuo njihove bitkoin fjučerse.

 

Pripremio: Nikola Mosurović