Kripto berza Binance "očekuje" da će profit dostići milijardu dolara u 2018. godini, izjavio je izvršni direktor Čangpeng Žao za Bloomberg danas, 6. jula.

Govoreći o tome kako se njegova platforma oporavlja od nedelje tehničkih poteškoća u kojima je trgovanje privremeno obustavljeno, Žao je otkrio brojke koje se suprotstavljaju ideji da uspeh kripto berze zavisi od cena na tržištu.

Uprkos tome što je bitkoin (BTC) bio ispod 7.000 dolara skoro celog prošlog meseca, Binance-ov prvi prihod od prodaje iznosi oko 300 miliona dolara, rekao je Žao novinarima.

Binance, koji je redovno na vrhu liste vodećih svetskih kripto berzi, trenutno se nalazi na prvom mestu sa oko 1,2 milijarde dolara od prometa.

Ovi ogromni profiti podstiču ambicioznu šemu ekspanzije koja će uskoro zahvatiti tržišta u Ugandi i Bermudima, nakon što je prešao na Maltu početkom ove godine. Korisnička baza platforme trenutno broji oko 10 miliona, dodao je Žao.

Njegovi planovi nisu bez konkurenata, druge važne berze, uključujući Huobi i Coinbase, takođe stupaju u nove jurisdikcije. Huobi je pokrenut u Australiji 5. jula, sa planovima da svoje trgovinske operacije iz Londona započne u Q3 i u SAD-u u bliskoj budućnosti. Coinbase u međuvremenu je zeinteresovan za Japan i obezbeđuje licencu za bankarstvo u SAD-u, objavio je nedavno Cointelegraph.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić