Najveća svetska kripto menjačnica Binance investirala je u platformu za čuvanje glasova zasnovanu na blokčeinu chiliZ, navodi se u saopštenju za medije objavljenom 5. juna.

Prema saopštenju, platforma je bazirana na Malti i deo je Mediarex Grupe, globalne sportske i zabavne kompanije. Binance i chiliZ će, navodno, "udružiti snage" da sportskoj industriji pruže "navijački token za sportske timove".

Prema saopštenju za medije, chiliZ je već podigao 27 miliona dolara putem tekućeg "privatnog fonda", očigledno zatvorene prodaje tokena. Kompanija tvrdi da će Binance-ova ulaganja "omogućiti razmenu tehničkih znanja, inovacija i kreativnosti".

Direktor Binance-a Žao Šanpeng, poznatiji u kripto zajednici kao CZ, komentarisao je da je chiliZ "kreativan način prihvatanja blokčein tehnologije" koji ima za cilj promovisanje "međusobnog usvajanja". CZ je odgovorio i na komentar direktora chiliZ-a Alekandra Dreifusa koji je najavio investiciju, rekavši pomalo zagonetno: "Hvala vam što ste pomogli Binancu! To je najmanje što smo mogli učiniti."

 

U martu ove godine, Binance je objavio da se preselio na Maltu, a CZ tvrdi da je zemlja "vrlo progresivna kada je u pitanju kripto i finteh".

Binance je trenutno najveća menjačnica kriptovaluta u svetu, trgujući oko 1,6 milijardi dolara dnevno.

Prošle nedelje, Binance je otkrio svoje planove za kreiranje fonda zasnovanog na kriptovalutama u vrednosti od 1 milijarde dolara, primenom BNB tokena kao investicionog alata u novim blokčein projektima.

 

Pripremio: Nikola Tasić