Berza kriptovaluta Binance je nastavila sa trgovanjem dan posle nadogradnje sistema i upozorenja koje je došlo od sistema za procenu rizika, objavljeno je u izveštaju 27. juna.

Trgovanje na Binance-u, koje je obično među top tri u svetu po obimu dnevnog trgovanja, je prestalo u utorak posle planirane nadogradnje sistema.

Programeri su najavili obustavu trgovanja i podizanja sredstava u trajanju od 4 sata, ali kada je sistem signalirao da postoji greška, sve radnje su obustavljene na duže vreme.

Uzrok problema ostaje nepoznat dok Binance najavljuje da će se normalno funkcionisanje berze nastaviti u 2:45 PM (UTC) u sredu 27. juna.

Na društvenim mrežama korisnici još uvek prijavljuju nepravilnosti prilikom korišćenja platforme dok zvaničnici berze tvrde da ne postoji većih problema i dodajući da je "nadogradnja sistema uspešno završena."

Berze kriptovaluta često imaju neočekivane tehničke probleme, Bitfinex je ovog meseca takođe imao period kada nije radio kako bi se sprečili pokušaju da se hakuje sistem.

Binance je trenutno druga najveća berza kriptovalute po dnevnom obimu trgovanja sa 844 miliona dolara u proteklih 24 časa u trenutku pisanja ove vesti.


 

Pripremio: Stevan Kostić