Bernard Arno, treći najbogatiji čovek na svetu, je negirao učešće u osnivanju nove belgijske kompanije za trgovinu kriptovalutama Abesix Belgique.

Belgijsku poslovnu publikaciju De Tijd je objavila 28. avgusta da je Arno suosnivač Abesix-a. Nakon objavljivanja članka, De Tijd je objavio ažuriranje u kojem je Arno to formalno negirao.

Prema De Tijd-u, Abesix bi trgovao sa šest vodećih kriptovaluta, uključujući bitkoin (BTC), iter (ETH), XRP, bitkoin keš (BCH), lajtkoin (LTC) i dogecoin (DOGE).

Prema informacijama koje je dobio De Tijd, mladi briselski preduzetnik Emanuel Voters je takođe uključen u osnivanje Abesix-a. Iz Abesix-a su odbili da otkriju više informacija po tom pitanju.

LVMH i blokčein

Arno (70), čija procenjena neto vrednost po izveštavanju iznosi 96,6 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, generalni je direktor najveće svetske kompanije za luksuznu robu Louis Vuitton SE, koja se obično naziva LVMH.

Najbogatiji Francuz ipak nije novajlija u blokčein sektoru. Kao što je prvi put objavljeno u martu 2019. godine, LVMH se udružio sa blokčein firmom ConsenSys i Microsoft Azure kako bi razvili blokčein platformu za praćenje svojih proizvoda. Novi blokčein proizvod, Aura, planirano je da u početku bude u ponudi u dve vodeće kompanije LVMH - Louis Vuitton i Parfums Christian Dior.