Berza kriptovaluta Huobi, osnovana u Pekingu, objavila je da planira da otvori kancelariju u Londonu, budući da nastavlja prekomorsku ekspanziju, objavio je Finance Magnates, 18. aprila.

Objašnjavajući novinarima, potpredsednik Huobi Group-a, Peng Hu, je izjavio:

"Ni Malta, ni Švajcarska. Apsolutno London, preciznije Britanija, je naša ulazna tačka za evropsko tržište. Uskoro ćemo imati kancelariju tamo."

Financial Magnates dalje izveštava kako je Čern Čung (Chern Chung), glavni menadžer za razvoj poslovanja u Evropi, objasnio da berza "želi prisustvo" u tom gradu, zato što "naša statistika pokazuje da je London najaktivnija trgovačka scena širom Evrope".

Izbor Londona šalje jasnu poruku, prema Čungu, da berza želi da "ide glavnim putem", poštujući odgovarajuće propise. On je novinarima rekao: "Mi se ne plašimo regulative niti je izbegavamo".

Huobi je trenutno četvrta berza kriptovaluta po obimu trgovanja, prema podacima CoinMarketCap-a, koja je u proteklih 24 sata trgovala sa oko 1,2 milijarde dolara. Huobi Group je pokrenula Huobi Pro Global berzu, sa sedištem u Singapuru, nakon što je kineska vlada zabranila ICO projekte i razmene kriptovaluta u fiat, u septembru 2017. godine.

Krajem marta, Binance, najveća svetska berza kriptovaluta po obimu trgovanja, najavila je otvaranje svog štaba na Malti. Malta je bila aktivna u pružanju zakonskih i regulatornih okvira za blokčein i virtuelne valute.

Huobi Pro je otvorio ogranak u Južnoj Koreji, 30. marta, i predstavio planove, ranije ove godine, kako bi otvorio kancelariju u San Franciscu. 

Pripremio: Nikola Mosurović