Bankarska jedinica japanske Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) planira da kreira kriptovaltu već u 2019. godini, izveštava Cointelegraph Japan, 15. maja.

Cointelegraph Japan citira lokalni medijski izvještaj NHK-a koji kaže da bi faza testiranja kriptovalute, poznate kao MUFG Coin, mogla uključiti oko 100.000 vlasnika računa.

Trenutno peta po veličini banka na svetu, MUFG je prvobitno signalizirala svoju nameru da pokrene token u januaru ove godine, čime bi postala prva japanska banka koja je emitovala token. Planovi za taj korak razvukli su se još od 2016. godine, objavio je Cointelegraph u to vreme.

MUFG coin je dizajniran tako da nudi funkcionalnost valute, uz test kupace koji su preuzimali aplikaciju koja će automatski konvertovati njihove depozite. Prema izveštaju NHK-a, jedan MUFG će biti jednak vrednosti jednog jena.

Prema NHK-u, korisnici "će moći da koriste valutu za plaćanja na mestima kao što su restorani, dragstori i druge prodavnice", kao i "prenošenje valute na račun drugih korisnika".

Banka se pridružuje stalnom porastu velikih japanskih entiteta koji se pripremaju za ulazak u industriju kriptovaluta. Sektor razmena dominirao je u naslovima u 2018. godini, sa imenima kao što su DMM i Yahoo! u različitim fazama uključivanja.
 

Pripremio: Nikola Tasić