Najveća menjačnica kriptovaluta na svetu po obimu prometa, Binance, nastavlja sa eksplozivan rast, uprkos ovonedeljnom drastičnom smanjenju cena na tržištu. Kompanija je dodala 240.000 korisnika za samo jedan sat u sredu, 10. januara, što premašuje sve rekorde dosadašnjeg rasta.

Binance-ov rekordni rast ove nedelje odvija se uprkos padovima na tržištima i negativnim komentarima uticajnih osoba poput Varena Bufeta.

Kao odgovor na Bufetove pesimistične komentare o kripto tržištu, izvršni direktor Binancea Žao Cangpeng izjavio je za Blumberg u intervjuu 11. januara:

"Voren Bufet je čovek koga stvarno poštujem sa investicijske tačke gledišta. Ali mislim da on uopšte ne razume kriptovalute. To je, kako je. Još uvek ga poštujem u drugim sferama njegove ekspertize. Ali mislim da u vezi kriptovaluta on pravi veliku grešku."

Sam Žao je iznenađen Binance-ovim rastom, izjavivši u intervjuu da kompanija nije očekivala eksplozivne brojeve u sredu. Kompanija je imala promet od 5 milijardi dolara u kriptovalutama u poslednjih 24 sata.

Menjačnica je privremeno obustavila nove registracije prošle nedelje tokom ažuriranja kako bi omogućila veće obime trgovanja i od tada ih je ponovo otvorio na ograničene brojeve.

Ostali insajderi iz sektora kriptovaluta vide uspeh Binance-a kao opšti znak rasta na tržištu i povećavaja opšteg usvajanja. Gregori Van den Berg, suosnivač i izvršni direktor kompanije MiCai, firme za upravljanje bogatstvom zasnovana na blokčeinu, izjavio je za Cointelegraph:

"Mi smo samo u ranoj fazi usvajanja kripta. Binance i druge kripto menjačnice još uvek služe pionirima kripto usvajanja. Sledeća faza usvajanja će doći iz novčane mase vredne 30 triliona dolara koju trenutno poseduju najbogatiji ljudi na svetu."

Međutim, Bitkoin nastavlja sa nižim trgovanjima po danu. U vreme pisanja članka prosečna cena na menjačnicama iznosila je 10.090 dolara, što je skoro četiri posto na dan.

 

 

Pripremio: Nikola Mosurović