Broj Gugl pretrage širom sveta za „bitcoin“ (BTC) sada su blizu maksimalnog nivoa u periodu od tri meseca, prema ‘Google Trends’. Trenutno interesovanje je na najvišem nivou od početka avgusta, kada je cena BTC-a bila oko 11.700 dolara.

Afrika predvodi u pretragama za „Bitcoin“

Tri od prvih pet regija koje prijavljuju najviše pretraga dotične ključne reči nalaze se u Africi. Prvih pet regija su Nigerija, Južna Afrika, Austrija, Gana i Brazil.

Kao što je ranije objavljeno, platforma za trgovanje kriptovalutama Paxful reklamirala je da je njen obim trgovanja u Južnoj Africi tokom prošle godine porastao za 2.800%.

Bitkoin, a ne blokčein

S druge strane, broj Gugl pretrage za reč "blockchain", nije primetio znatan skok interesovanja uprkos tome što je primio pohvale kineskog predsednika koji je pozvao zemlju da ubrza razvoj blokčeina.

Sveukupno, grafikon pokazuje da je broj pretraga za blokčein bio mnogo stabilniji od onih za bitkoin, bez oštrih povećanja ili smanjenja, za razliku od trendova WeChat-a, gde su pretrage za „blockchain“ i „bitcoin“ porasle, kako je juče objavljeno.

U međuvremenu, kineski državni mediji najavili su da bi zemlja trebalo da prihvati tehnologiju blokčeina, ali upozorili su protiv „spekulacija“ u kriptovalutama poput bitkoina. Nakon što su državne vlasti odobrile tehnologiju blokčeina, akcije u kineskim firmama za kupovinu A-deonica uvećale su se na 10% dnevnog limita.

Searches for Bitcoin (Blue), blockchain (Red)

Pretrage bitcoin (plava), blockchain (crvena) | Izvor: Google Trends

Kako je izvestio Cointelegraph, Google interesovanje za pretragu reči "Bitcoin" dostiglo je najniži nivo ove godine u septembru.