Društvena mreža Fejsbuk traži investicije vredne milijardu dolara za stejblkoin kriptovalutu kako sve više glasina isplivava, prema izveštaju Volstrit Žurnala (WSJ) 3. maja.

Navodeći osobe koje su upoznate sa planovima, Fejsbuk trenutno pregovara sa glavnim platnim mrežama Visa i MasterCard o potencijalnoj podršci, zajedno sa platnim procesom First Data Corp.

Projekat kriptovalute, pod nazivom "FB Coin", podstakao je glasine pre oko godinu dana da Fejsbuk želi da pružiti interna plaćanja korisnicima. Kako sve više informacija isplivava, čini se da su razne opcije u razmatranju od strane rukovodilaca, uključujući plaćanja putem korisničkog Fejsbuk profila.

"Fejsbuk takođe razgovara sa e-commerce kompanijama i aplikacijama o prihvatanju novčića i tražio bi manje finansijske investicije od tih partnera, rekao je jedan od ljudi", dodao je WSJ.

Kako je izveštavao Cointelegraph, interesovanje za fiat-centričnim novčićem je primećeno u kripto okruženju, posebno kod investitiora preduzetnog kapitala Tim Drejpera.

Prošlog meseca, pojavili su se planovi da će Drejper, koji je dobro poznati bitkoin (BTC) promoter i koji podržava altkoin Tezos (XTZ), sastati se sa poredstavnicima Fejsbuka kako bi razgovarali o investicionim opcijama.

Međutim, prema WSJ izvorima, ogromna fiat podrška ima za cilj da se uklone sumnje u vezi sa FB novčićem u odnosu na bitkoin i druge kriptovalute. Volatilnost, kako su naveli, treba izbegavati kako bi se povećao unos.


 

Pripremio: Nikola Mosurović