Broj XRP transakcija na dnevnom nivou probija sve rekorde, približavajući se rekordu svih vremena od 1,7 miliona transakcija.

Dnevni obim transakcije 1,6 miliona

Prema pretraživaču kripto-podataka BitInfoCharts-a, transakcije XRP-a sada čine više od 50% svih kripto transakcija u poslednja 24 sata. Iter (ETH) je na drugom mestu, dok bitkoin (BTC) i bitkoin SV (BSV) dele treće mesto.

Poslednji put kada je broj transakcije XRP-a na dnevnom nivou bio tako visok u decembru 2017. godine.

Dana 21. oktobra, XRP je obradio oko 730.000 transakcija, dok je samo osam dana kasnije treća najpopularnija kriptovaluta zabeležila 1,6 miliona transakcija. Ovo predstavlja povećanje od preko 100% za manje od nedelju dana. Od tada XRP svakodnevno beleži novi rekordni broj transakcija.

Nejasno je šta uzrokuje povećanje broja transakcija na dnevnom nivou. Jedan od razloga za ovaj iznenadni bum mogao bi biti Ripple-ov predstojeći Swell događaj sledećeg meseca. Drugi mogući razlog je partnerstvo kompanije Ripple sa platnom uslugom Moneygram koja možda sada istražuje nove načine kako da koristi XRP.

Bez obzira na to, najverovatnije se nešto značajno dešava iza kulisa jer će, izgleda, kriptovaluta oboriti rekord od 1,7 miliona transakcija na dnevnom nivou.

XRP se trenutno trguje na nivou od oko 0,302 dolara i porastao je 1,6% u poslednja 24 sata. Altkoin je najvišu cenu zabeležio tokom nedelje, 26. oktobra, sa nedeljnim minimumom od 0,262 dolara 23. oktobra.

Ripple se pridružuje Blokčein asocijaciji

U oktobru, startap Ripple sa sedištem u San Francisku objavio je da se pridružuje Blokčein asocijaciji. Članstvo kompanije Ripple u Blokčein asocijaciji omogućiće kompaniji kontakt sa mnogim regulatorima i lobistima koji rade u prostoru. Asocijacija je neprofitna organizacija koju čine zagovornici blokčeina i promoviše usvajanje blokčein tehnologije širom sveta.