Yahoo Finance je integrisao na svoju veb lokaciju cene kriptovaluta od strane glavnog dobavljača kripto podataka CoinMarketCap (CMC). Veb stranica sada omogućava posetiocima da prate cene glavnih kriptovaluta, pružajući podatke zasnovane na CMC-u, uključujući tržišnu kapitalizaciju, obim trgovine, promet u opticaju i druge.

Yahoo Finance i CMC su potvrdili svoje strateško partnerstvo za podatke i sadržaj vezan za kriptovalute u saopštenju za javnost podeljenim sa Cointelegraph-om 21. novembra.

Kriptografski ekran kompanije Yahoo Finance prikazuje 118 kriptovaluta

Stranica ekrana kriptovaluta Yahoo Finance-a pruža cene za ukupno 118 digitalnih valuta, uključujući glavne kriptovalute poput bitkoina (BTC), itera (ETH), XRP-a, bitkoin keša (BCH), tetera (USDT) i druge.

Cene obuhvataju podatke sa više od 200 kripto berzi i uključuju kriptovalute koje čine preko 90% globalnog kripto tržišta, od datuma lansiranja indeksa. Broj kriptovaluta navedenih na CMC-u iznosi 4.844 u vreme pisanja teksta.

CoinMarketCap će osigurati obrazovne izvore koji se odnose na kriptovalute za Yahoo Finance

Osim cena kriptovaluta, CMC će pružiti i neke obrazovne informacije za podsticaj usvajanja kripto tržišta na Yahoo Finance, saopštile su kompanije. Kao takav, svakodnevni bilten i sadržaj bloga CMC biće integrisani u tok vesti na Yahoo-ovoj stranici za kripto projekcije kao i na pojedinačne kripto stranice.

Pored toga, Yahoo Finance planira da doda dva CMC kripto indeksa - Crypto 200 i Crypto 200 EX, navodi se u saopštenju.

Džoana Lambert, generalna direktorka za finansije, tehnologiju, automobile i članstvo, Verizon Media, je istakla potrebu da se obezbedi pouzdan izvor kripto vesti i podataka, jer kriptovalute i dalje privlače pažnju. Ona je izjavila:

„Partnerstvom sa CoinMarketCap-om, pouzdanim globalnim provajderom kriptovaluta, možemo pružiti pravovremene i pouzdane kripto informacije kako bismo udovoljili potražnji naše publike.“

Yahoo Finance do sada aktivno reaguje na sve veću popularnost kriptovaluta. U avgustu 2018. godine Yahoo Finance je na svojoj platformi integrisao trgovanje bitkoinom, iterom i lajtkoinom (LTC). Krajem 2018. godine, Square je proglašen kompanijom godine od strane Yahoo Finance-a.