Za više od mesec dana, cena Itirijum Klasika je impresivno porasla na divljenje zajednice koja stalno posmatra. Vrednost ETC-a je porasla sa 1 dolara na 7 dolara, a sada gravitira oko 6 dolara.

Jako je prijatno primetiti da se ETC takmiči sa brzorastućim Dešom oko pozicije na CoinMarketCap-u. Sve indicije ukazuju na zajednicu koja nije zažalila odvajanje od starijeg brata, Itirijuma (ETH).

Novonastala snaga ETC-a

Cointelegraph je odlučio da sazna od ETC zajednice tajnu ubrzanog razvoja koji je bez presedana. Karlo Vikari, član zajednice, veruje u njihovu platformu i zajednicu:

“Naša zajednica raste bez premca, a mi smo euforični entuzijazmom i novih članova zajednice.”

Na pitanje da li je ETC dostigao svoj potencijal, njegovo odgovor je:

“Ne mislim da je ETC uopšte shvatio svoj pun potencijal. Ja sam oduševljen koliko smo dogurali sa projektom, ali bih rekao da je više verovatno da ETC nalazi svoj put uz pomoć novih članova zajednice, kao i stabilne osnove za novi skok.”

Očekivanje zajednice

Na pitanje šta članovi ETC zajednice, naročito oni koji poseduju ETC, očekuju u narednim mesecima, portparol ETC-a je objasnio da on nije špekulant i izbegava takve izjave pošto se one često izvlače iz konteksta. “Ja ću reći da sam ponosan na zajednicu i optimističan što se tiče budućnosti ETC-a,” navodi Vikari.

On smatra da će Blokčein tehnologija promeniti svet iz korena, ali da svet to tek počinje da shvata. Na osnovu toga, on misli da će ETC dokazati da je važan deo Blokčein revolucije, koja je tek u začetku.

“Pump and dump”

Jedna od čestih spekulacija u okviru najšire zajednice je da kada neki altkoin skoči, odmah se stvore optužbe za “pump and dump”. Ovo je toliko često da postaje teško za neke ljude da razlikuju realni rast od obmane.

ETC - Deš

Vikari, koji je menadžer u IOHK-u, još jednom je odbio da komentariše ko će pobediti u tekućoj borbi između ETC-a i Deša za šesto mesto na CoinMarketCap-u. “Moraćete da pitate nekog od trgovaca da vam odgovori na to pitanje,” odgovorio je on. “Trudim se da ne razmišljam iz perspektive cene i tržišne kapitalizacije.”

I zaista, sav trud je došao na naplatu i Itirijum Klasik je u elementu. Koliko će dugo biti, vreme će pogazati.