Bitkoin Klasik je potvrdio gašenje dok razvojni tim tvrdi da će Bitkoin Keš (BCH) postati "Bitcoin" do maja 2018.

U zvaničnoj izjavi od četvrtka, menadžer za komunikaciju Tom Zender pohvalio je BCH govoreći da je njegova validnost označila da je bitkoin klasik "ispunio obećanje".

"Sada je na vama da odlučite koji lanac će dobiti više pažnje. Sada je na sledećih milijardu ljudi da počnu da koriste bitkoin keš. Za najviše 6 meseci, siguran sam da ćemo odbaciti "keš" i zvati ga bitkoin," naveo je Zender.

BCH je porastao više od 35% u očekivanju novog jakog forka određenog za 13. novembar, dostigavši svoju najveću vrednost skoro odmah nakon pojavljivanja.

Nakon očiglednog neuspeha SegWit2x forka, izgleda da se sredstva slivaju u bitkoinov suparnički lanac, budući da investitori "hedžuju" opklade preko duplikata koji se pojavio.

"Činjenica da je Legacy lanac "zaglavljen" na 1MB i verovatno će uvek biti, potvrđuje održivost BCH lanca. Sada će tržište odlučitit", dodaje Zender.

Do vesti o velikom forku, BCH se u velikoj meri pozicionirao po strani izvan značajnih javnih  napora vođenih od strane Rodžera Vera iz Bitcoin.com-a.

Sada, dalja podrška javnosti dolazi od ličnosti koji se bave kriptom, uključujući Rika Falkvindža osnivača FInnish Pirate Party i komentatora vezanog za regulaciju.

 

Rodžer Ver je lično potvrdio ove nedelje da će Bitcoin.com zastupati i baviti se samo BCH-om.

Bitkoin Klasik je hard-fork bitkoina koji je inicijalno pokrenut 10. februara 2016.


Pripremio: Bojan Zečević