Predsedavajuća Federalnih rezervi Dženet Jelen danas je svedočila pred skupštinskim Odborom za finansije, a poruka je bila jasna i glasna. Iako je Jelen govorila o kamatnim stopama i rezervama za narednu godinu, jedan lukavi fan bitkoina je podigao plakat na kojem je pisalo “Kupite bitkoin” u pozadini s jasnim pogledom na kameru.

U izveštaju CNBC-a se navodi da se ne radi o fotošopu. Dalje se nastavlja da je ovaj incident pokazao koliko je bitkoin postao sastavni deo naše svakodnevnice. Poruka tokom svedočenja je zapravo predstava moći bitkoina koji ulazi u svest javnosti. Do pre par meseci malo ljudi je znalo nešto o kriptovalutama. Mogućnost zarade je učinila kriptovalute poznatim za širu javnost, a sve veći broj pristalica nastavlja da ulaže.

Čak i sa skorašnjim padom vrednosti na tržištu, cena je nekoliko puta veća od one sa početka godine. Pozicija Jelenove kao šefa Federalnih rezervi stavlja je u direktan sukob sa pristalicama bitkoina, od kojih većina veruje da decentralizovane valute pružaju zaštitu od državnih valuta koje su pod kontrolom centralne banke.